Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa sirom Tradicija

Kiflice sa sirom Tradicija

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
2674271652
Kiflice sa sirom Tradicija
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 2
04/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Tradicija nalaže da se na trpezi nalae kiflice sa sirom sa povodom ili bez - poštujemo je, šta da radimo"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 300 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • suvi kvasac - 7 h
  • brašno - 550 g
  • za nadev
  • sir - 200 g
  • jaja - 1 komad
  • svinjska mast
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo brašno. Pravimo udubljenje i u njega stavljamo kvasac, šećer, so, jaje i mleko.

Zamesimo meko testo, porkivamo ga krpom i ostavljamo da odstoji 15-20 minuta.

Podelimo na četiri dela.

Jaje za nadev odvajamo na belance i žumance. Belance umutimo na penu i u njega dodajemo mrvljeni sir.

Svaki deo razvijemo na krug, namažemo ga mekanom svinjskom mašću.

Krug podelimo na osam delova. U široki deo stavljamo deo sira.

Oblikujemo tradicionalne kiflice.

Poređamo u pleh, obložen papriom za pečenje i namažemo žumancem, razređenim sa kapljicama ulja i svežim mlekom.

Po želji posipamo susamom ili semenom maka.

Kiflice sa sirom Tradicija pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: