Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Bundevara sa cimetom

Bundevara sa cimetom

Vanya BlagoevaVanya Blagoeva
Kuvar
7820209
Bundevara sa cimetom
Fotografije: Vladka Panaiotova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Bundevara je zaštitni znak praznika, a cimet je čini još ukusnijom i aromatičnom, obavezno ga dodajte u nju"

Potrebni sastojci

  • kore - 1 pakovanje, za pitu
  • bundeva - 500 - 600 g
  • šećer 300 g
  • ulje - 200 ml
  • cimet - otprilike 1 kesica, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo i narendamo bundevu u posudu.

Otvaramo kore i po dve odvajamo i posipamo bundevom, šećerom, uljem i cimeto i nakon toga uvijamo i stavljamo u prehtodno namazanu posudu za pečenje u sredinu.

I tako poređamo bundevaru. Odozgo namažemo uljem i pečemo u jakoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: