Način pripreme
Patlidžan se opere, izbocka se na različitim mestima, uvija se u foliju i peče se na 200 stepeni dok dosta ne omekša - unutra da bude skoro kao pire.
Alternativa za njegovo spremanje je direktno na ringli na gas, tako što se okreće sa svih strana.
Testenina se skuva i ocedi, pri čemu se odvaja deo vode.
Gotov patlidžan se oguli i unutrašnjost se izgnječi viljuškom.
Beli luk i peršun se iseckaju.
U zagrejan istopljeni maslac se stavlja beli luk i malo izrendane kore limuna.
Ubrzo nakon toga se dodaje patlidžan, posipa se solju i crnim biberom i dodaje se parmezan.
Sipaju se rigatoni i sipa se deo odvojene vode. Dobro se meša kako bi se dobio lep sos.
Na kraju se dodaje peršun i malo sveže ceđenog limunovog soka i ponovo se meša.
Rigatoni sa patlidžanom i parmezanom su gotovi.