Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Paj sa limunom i kačkavaljem

Paj sa limunom i kačkavaljem

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Paj sa limunom i kačkavaljem2 / 2
08/02/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Izazivamo vas da probate ovaj aromatični paj sa limunom"

Potrebni sastojci

  • maslac - 150 g
  • šećer - 100 g
  • limun - 1 komad, izrendana kora limuna
  • vanila - 1 kesica (0.2 g)
  • brašno - 120 g
  • jaja - 1 komad
  • [za kremg
  • sveže mleko - 900 ml
  • skrob - 1 1/2 kesica (90 g)
  • jaja - 3 komada
  • limun - 2 komada, sok
  • kačkavalj - 150 g, izrendan
  • šećer - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U maslac dodajte brašno, vanilu, šećer i koru limuna.

Razbijte jaje i umesite testo. Ostavite testo na otprilike 20 minuta da se stegne.

Oblikujte koru u tepsiji sa pokretnim prstenom. Pecite otprilike 10 minuta u zagrejanoj rerni.

Zagrejte sveže mleko, dodajte umućena jaja, skrob, šećer i limunov sok.

Kuvajte na tihoj vatri uz neprestano mešanje žicom za mućenje dok se krem ne zgusti.

Sklonite krem od limuna i sipajte izrendani kačkavalj u već vruć krem.

Kratko ohladite i sipajte krem u kalup na koru. Ostavite paj da se stegne.

Pažljivo skinite presten pomoću noža.

Paj sa limunom i kačkavaljem je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: