Način pripreme
Ne postoji takva poslastica! Ovako spremljena pržena džigerica postaće omiljena i onima koji je ne vole.
Počinjemo sa spremanjem poznate džigerice na Jedrenski način tako što prvo uklanjamo opnu i za lakše sečenje na tanko, ostavljamo u zamrzivaču da se stegne (postaje i mekša i lakše se seče na veoma tanke komade). A ukoliko trenutno nemamo vremena, sečemo je veoma tanko.
Dobro operemo u hladnoj vodi i u đevđiru nekoliko pta.
Ocedimo vod i po želji začinjavamo začinima kao što su crni biber, malo kumina, so ili nakon prženja, ako želite da začinite.
Ostavljamo na 30 minuta da bi bilo brže-
Nakon toga uvaljamo u brašno i pomoću đevđira lepo istresemo brašno ili svaki komadić posebno otresemo od brašna.
Pržimo u malo više ulja na jakoj vatri - ulje mora biti dobro zagrejano. Kratko je pržimo da se džigerica ne bi osušila.
Najlepša je dok je topla. Servira se sa suvim ljutim paprikama, ali ja nisam imala, pa sam poslužila sa onim što sam imala.
Salata sa lukom je odgovarajuća ili paradajz salata - šta volite.
Prijatno sa ovom ukusnom džigericom na Jedrenski način (Edirne tava ciğeri)!