Način pripreme
Veoma dobro očistite šarana od unutrašnjosti i krljušti. Naseckajte ga na kriškice debljine 2 cm, operite i posušite kriškice papirnim ubrusom.
Posolite i pospite solju i crnim biberom po ukusu, zalijte sveže ceđenim limunovim sokom, izmešajte i ostavite na 20 minuta da odstoji u marinadi.
Pripremite pohovanje, u prvi tanjir stavite kukuruzno brašno, posoljeno sa malo solju, u drugom tanjiru veoma dobro umutite jajai u trećem tanjiru sameljite kornfleks, pomešan sa majčinom dušicom.
U tiganju jako zagrejte lje, umočite komade ribe jedno po jedno prvo u kukuruzno brašno, posle u umućena jaja i na kraju u mleveni kornfleks.
Stavite ih u zagrejano ulje i pržite sa obe strane dok se ne dobije zlatkasto braon boja.
Isprženog šarana poređajte na papirni ubrus kako bi se apsorbovao višak masti.
U tanjir za serviranje poređajte nekoliko listova zelene salate. Odozgo naseckajte ostale listove salate, mladi luk i krastavac, začinite salatu i stavite komade pohovanog šarana na njega, oko njega stavite paradajz.