Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pohovani šaran sa kornfleksom na podlozi

Pohovani šaran sa kornfleksom na podlozi

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pohovani šaran sa kornfleksom na podlozi4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Fenomenalno ukusan i aromatičan pohovani šaran u koji ćete se zaljubiti čak i pre nego što ga probate"

Potrebni sastojci

  • šaran - 1.500 g
  • so - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
  • limunov sok - 3 supene kašike
  • ulje - za prženje
  • kukuruzno brašno - 200 g
  • kornfleks - 200 g
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
  • za podlogu
  • zelena salata - 1 komad
  • krastavac - 1 komad, srednje veličine
  • mladi luk - 1 komad
  • krastavac - 2 struka
  • čeri paradajz - 8 komada
  • za začinjavanje salate
  • so - po ukusu
  • limunov sok - 3 supene kašike, sveže ceđen
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Veoma dobro očistite šarana od unutrašnjosti i krljušti. Naseckajte ga na kriškice debljine 2 cm, operite i posušite kriškice papirnim ubrusom.

Posolite i pospite solju i crnim biberom po ukusu, zalijte sveže ceđenim limunovim sokom, izmešajte i ostavite na 20 minuta da odstoji u marinadi.

Pripremite pohovanje, u prvi tanjir stavite kukuruzno brašno, posoljeno sa malo solju, u drugom tanjiru veoma dobro umutite jajai u trećem tanjiru sameljite kornfleks, pomešan sa majčinom dušicom.

U tiganju jako zagrejte lje, umočite komade ribe jedno po jedno prvo u kukuruzno brašno, posle u umućena jaja i na kraju u mleveni kornfleks.

Stavite ih u zagrejano ulje i pržite sa obe strane dok se ne dobije zlatkasto braon boja.

Isprženog šarana poređajte na papirni ubrus kako bi se apsorbovao višak masti.

U tanjir za serviranje poređajte nekoliko listova zelene salate. Odozgo naseckajte ostale listove salate, mladi luk i krastavac, začinite salatu i stavite komade pohovanog šarana na njega, oko njega stavite paradajz.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti