Način pripreme
Koristila sam posudu za testo sa hermetičkim poklopcem.
U posudu sam stavila brašno sa prstohvatom soli. Dodala sam šećer i izmešala. Nakon toga sam u mlakoj vodi umutila kvasac sa kašičicom šećera.
Dodala sam ga u brašno, slede kisela pavlaka, ulje i jaje.
Mešala sam kašikom dok se nije dobila lopta testa. Hermetički sam zatvorila poklopcem i ostavila sam da nadođe dok ne pukne. Premesila sam nadošlo testo sa malo brašna i razvila u koru debljine otprilike centimetar.
Isekla sam kružiće. Stavila sam u tepsiju sa papirom za pečenje i pekla sam na 180 °C sa ventilatorom.
Od isečaka testa za krofnice napravila sam još jednu malu i tanku koru, nakon čega sam sakupila i pemesila testo, isekla sam na trougliće i uvila u kiflice. Ispekla sam.
Neke od krofnica sam napunila čokoladnim kremom i posula šećerom u prahu, druge sam takođe namazala i odozgo kremom.
Sve je pitanje vremena i želje, kao i veštine. Ja se ne snalazim veoma dobro sa lepim oblikovanjem i dekorisanjem, ali garantujem jedinstven ukus i baršunastu mekoću pečenih krofni sa kiselom pavlakom!