Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Krofnice u rerni sa kiselom pavlakom

Krofnice u rerni sa kiselom pavlakom

LiudmilaLiudmila
Inovator
4671611k155
Krofnice u rerni sa kiselom pavlakom
Fotografije: Liudmila
1 / 4
13/02/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Garantujem jedinstven ukus i baršunastu mekoću pečenih krofni sa kiselom pavlakom!"

Potrebni sastojci

  • belo brašno - 2 šolje, sa zapreminom od 250 ml
  • so - prstohvat
  • kisela pavlaka - 2 supene kašike
  • ulje - 100 ml
  • voda - 100 ml
  • jaja - 1
  • vanila - 1
  • svež kvasac - 21 g
  • šećer - 3 supene kašike + 1 kašičica kvasac
  • tečna čokolada - za nadev, bez kuvanja, dr Oetker
* merne jedinice

Način pripreme

Koristila sam posudu za testo sa hermetičkim poklopcem.

U posudu sam stavila brašno sa prstohvatom soli. Dodala sam šećer i izmešala. Nakon toga sam u mlakoj vodi umutila kvasac sa kašičicom šećera.

Dodala sam ga u brašno, slede kisela pavlaka, ulje i jaje.

Mešala sam kašikom dok se nije dobila lopta testa. Hermetički sam zatvorila poklopcem i ostavila sam da nadođe dok ne pukne. Premesila sam nadošlo testo sa malo brašna i razvila u koru debljine otprilike centimetar.

Isekla sam kružiće. Stavila sam u tepsiju sa papirom za pečenje i pekla sam na 180 °C sa ventilatorom.

Od isečaka testa za krofnice napravila sam još jednu malu i tanku koru, nakon čega sam sakupila i pemesila testo, isekla sam na trougliće i uvila u kiflice. Ispekla sam.

Neke od krofnica sam napunila čokoladnim kremom i posula šećerom u prahu, druge sam takođe namazala i odozgo kremom.

Sve je pitanje vremena i želje, kao i veštine. Ja se ne snalazim veoma dobro sa lepim oblikovanjem i dekorisanjem, ali garantujem jedinstven ukus i baršunastu mekoću pečenih krofni sa kiselom pavlakom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: