Način pripreme
Pileće grudi očistite od kožica i belih delova. Naseckajte ih na zalogaje i marinirajte u maslinovom ulju, crnom biberu, belom vinu, alevoj paprici i soli. Ostavite tako da odstoji otprilike 2 sata.
Nakon toga ocedite vino i prebacite meso u tepsiju.
Operite i naseckajte brokoli na ružice. Začinite ga solju, maslinovim uljem i crnim biberom i poređajte po piletu.
Za Bešamel propržite brašno na maslacu dok prijatno ne zamiriše. Sipajte malo po malo mleka uz neprestano mešanje drvenom kašikom ili metalnom žicom za mućenje kako bi vam bilo lakše.
Sos kuvajte otprilike 8-10 minuta na umerenoj vatri i na kraju ga začinite. Bešamel treba da bude malo ređi nego obično.
Proizvode u tepsiji zalijte belim sosom, uvijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C otprilike pola sata.
Izvadite tepsiju i proverite da li je meso i povrće gotovo, ako procednite, ostavite na još malo da se zapeku.
Na kraju pečeni brokoli pospite izrendanim kačkavaljem i vratite u rernu kako bi se istopio i uhvatio zlatlkastu koricu.
Servirajte i jedite sa apetitom pile sa brokolijem i Bešamelom u rerni!