Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ćevap»Pileći bataci bez kostiju u sosu

Pileći bataci bez kostiju u sosu

Pileći bataci bez kostiju u sosu
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Bataci su, časna reč, jednostavno odvojeni od kosti i toooliko su ukusni"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 6 komada
  • crni luk - 1 glava
  • paradajz sos - 100 g
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na sitno. U malo masnoće ga zapržite dok ne dobije kristalnu boju.

Isecite pileće meso na zalogaje i dodajte ga u luk. Propržite dok meso ne bude gotovo uz povremeno mešanje.

Pospite brašnom, pobiberite i pospite alevom paprikom i promešajte. Dodajte paradajz sos i nalijte oko 200 ml vrele vode. Posolite po ukusu i promešajte.

Ostavite da se krčka još 5-10 minuta.

Servirajte sa garnirungom po vašoj želji!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: