Način pripreme
1. Od prethodne večeri ili nekoliko sati pre jela spremite meso, tako što čete ga iseći na tanke šnicle i marinirajte ga u maslinovom ulju, soku od limuna, malo soli i biberu po želji. Možete dodati i struk ruzmarina, po želji. Stavite u frižider.
2. U veliku šerpu proključajte posoljenu vodu i stavite cvetove brokolija. Kuvajte 10 - 12 minuta, ocedite i prelijte hladnom vodom.
3. U drugoj, manjoj šerpi, zagrejte pavlaku i mleko na niskoj ili umerenoj temperaturi i izmrvite sireve. Mešajte dok se sirevi ne otope i začinite belim biberom i muskatnim oraščićem.
Ako je potrebno, dodajte i so, ali nemojte preterivati, jer su sirevi već slani. Kada dobijete gladak sos, sklonite sa vatre i šerpu poklopite, da bi sos ostao topao.
4. U tiganj sa dnom koji se ne lepi sipajte maslinovo ulje i propržite filee sa obe strane (na umerenoj ili jakoj vatri) dok ne porumeni.
5. Poslužite, tako što u veliki tanjir poređate brokoli i meso i prelijte vrućim sosom.
Prijatno!