Način pripreme
1 šolja = 150 ml
Mikserom na visokim obrtajima umutite jaja, šećer i vanilu dok ne pobeli.
Nakon toga jedno za drugim dodajte ostale sastojke mešajući nakon svakog dodatkog sastojka, ponovo mikserom.
Sodu pomešajte sa kiselom pavlakom (možete koristiti i gusto kiselo mleko).
Brašno prosejte sa praškom za pecivo i dodajte ga na kraju, u delovima u smesu mešajući kašikom ili nastavcima za testo na mikseru.
Dobiće se veoma gusto i lepljivo testo, stavite ga u frižider na 30 minuta.
Kada to vreme prođe, izvadite testo iz frižidera i nauljenim rukama oblikujte loptice veličine mandarine.
Jednostavne gurabije stavite u tepsije obložene papirom za pečenje, da budu na rastojanju jedna od druge, zato što će se prilikom pečenja razlizi, s obzirom na to da je testo veoma mekano.
Svaku gurabiju pospite šećerom i stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C sa ventilatorom otprilike 12-13 minuta dok se blago ne zapeku.
Koristila sam tepsiju rerne tako što sam stavljala po 9 komada kolačića sa pomorandžom u svaku tepsiju.
S obzirom na to da sam pekla sa ventilatorom, stavila sam dve tepsije odjednom.
Od ove količine napravila sma 18 komada ukusnih i veoma aromatičnih gurabija od pomorandži bez mešenja.