Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Pečena bundeva sa orasima i aromom maslaca

Pečena bundeva sa orasima i aromom maslaca

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pečena bundeva sa orasima i aromom maslaca
Fotografije: Mina Dimitrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
7
"Toliko ukusnu pečenu bundevu odavno niste probali"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 komad
  • med - po ukusu
  • orasi
  • maslac - 1/2 kesice
  • cimet
  • voda - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Veoma dobro operite samu bundevu.

Naseckamo je i očistimo od semenki.

Ređamo je u tepsiju koja može biti pokrivena papirom za pečenje.

Naseckamo maslac i na komade bundeve stavljamo po malo od njega.

Odozgo sipamo po malo meda, a na med - mlevene orahe.

Možemo da poređamo cele bundeve, zavisi od naših preferencija.

Odozgo posipamo sa malo cimeta.

Na dno tepsije sipamo vodu i stavljamo u rernu.

Bundevu pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: