Način pripreme
Bundevu naseckajte na proizvoljne kockice, oljuštite beli luk i naseckajte ga na kriškice.
Zagrejte ulje u šerpi sa debelim dnom, dodajte beli luk i oragano, propržite dok se ne dobije aroma.
Dodajte bundevu u šerpu i mešajte dok se kriške bundeve ne pokriju aromatičnim maslacem.
lagano dinstajte bundevu u šerpi.
Dodajte vodu tako da ne pokrije skroz bundevu. Dodajte so i crni biber i kuvajte dok ne omekša.
Kada bundeva omekša, dodajte skuvanu leblebiju i kuvajte zajedno 5 minuta.
Nakon toga isključite ringlu i ostavite supu sa leblebijom da odstoji 15-20 minuta, nakon čega je pasirajte blenderom.
Supu od bundeve sa leblebijom rasporedite u posudice.
Supu od bundeve servirajte toplu, po želji odozgo pospite krutonima i pavlakom.
Prijatno!