Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Domaća Kobasica»Prokelj sa bratvrustom u rerni

Prokelj sa bratvrustom u rerni

Prokelj sa bratvrustom u rerni
Fotografije: Potrebitel#233043 Georgi
1 / 3
25/02/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
35 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Da li ima gladnih? Naša ideja za danas će vam se dopasti ako ste ljubitelji kobasica."

Potrebni sastojci

  • kobasice bratvrust - 500 g
  • prokelj - 500 g
  • luk - 1 glavica, star
  • šargarepe - 1 komad
  • sos paradajz - 250 ml, italijanski
  • so
  • crni biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prokelj se očisti i nasecka na polovinice ili četvrtinice tako što se dobro opere.

Luk se nasecka na kockice, a šargarepa na kolutiće ili polukolutiće. Dinsta se u dubokoj posudi u koju smo prethodno stavili ulje da ravnomerno pokrije dno, posle se dodaje i naseckan prokelj.

Dinsta se dok povrće ne omekša, začinjava se solju i crnim biberom i dobro se izmeša.

Posebno u jednu veliku posudu se sipa teglica sa paradajzom, dodaje se jedna kašika aleve paprike i 2-3 kašike ulja tako što se dobro meša.

Uzima se pripremljena tepsija i ređaju se Bratvrust kobasice. Zatim se dodaje dinstano povrće stavljeno ravnomerno između kobasica i odozgo se zaliva gotovim sos paradajzom.

Prokelj sa bratvrustom u rerni se peče na 170 stepeni po želji sa uključenim ventilatorom dok ne bude gotov, otprilike 35-45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: