Način pripreme
Prokelj se očisti i nasecka na polovinice ili četvrtinice tako što se dobro opere.
Luk se nasecka na kockice, a šargarepa na kolutiće ili polukolutiće. Dinsta se u dubokoj posudi u koju smo prethodno stavili ulje da ravnomerno pokrije dno, posle se dodaje i naseckan prokelj.
Dinsta se dok povrće ne omekša, začinjava se solju i crnim biberom i dobro se izmeša.
Posebno u jednu veliku posudu se sipa teglica sa paradajzom, dodaje se jedna kašika aleve paprike i 2-3 kašike ulja tako što se dobro meša.
Uzima se pripremljena tepsija i ređaju se Bratvrust kobasice. Zatim se dodaje dinstano povrće stavljeno ravnomerno između kobasica i odozgo se zaliva gotovim sos paradajzom.
Prokelj sa bratvrustom u rerni se peče na 170 stepeni po želji sa uključenim ventilatorom dok ne bude gotov, otprilike 35-45 minuta.