Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla sa kruškama, orasima i cimetom

Štrudla sa kruškama, orasima i cimetom

ZoriZori
Guru
8932865k
Štrudla sa kruškama, orasima i cimetom6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Štrudla sa kruškama, orasima i cimetom - previše je ukusna da je ne spremite već sutra"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • ulje - 60 ml
  • maslac - 60 g
  • keksići - 6 komada
  • orasi - 200 g
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • cimet - otprilike 3 kašičice ili po ukusu
  • kruške - 15 komada, sitnije
  • šećer u prahu - za posipanje
  • vanila - 2 kesice, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu ukusnu štrudlu sa kruškama, orasima i cimetom koriste se sitnije kruške.

Orasi i keksići se sitno naseckaju.

Kruške se očiste od drški i semenki i naseckaju se ili izrendaju na rende. Ja sam koristila secka i za orahe, keksiće i kruške tako što sam prvo samlela keksiće i orahe, a kada sam ih prebacila u posudu samlela sam i kruške u secku. Na ovaj način se štedi dosta vremena.

Maslac i ulje se pomešaju tako što se zagrevaju na ringli u odgovarajućoj posudi.

Rerna se unapred zagreva na 180 °C sa uključenim ventilatorom.

Svaka kora se širi, premazuje se smesom od maslaca i u jedan kraj se stavljaju po 3 supene kašike krušaka, posipa se sa po 1 kašičicom cimeta po ukusu, 1 supenom kašikom smeđeg šećera, naseckanim orasima i keksićima.

Kora se uvija u rolat i prebacuje u prethodno nauljenu tepsiju obloženu papirom za pečenjem. Tako se radi i sa ostalim korama.

Odozgo se kore premazuju maslacem i uljem i tepsija sa štrudlom se prebacuje u sredinu prethodno zagrejane rerne.

Peče se dok ne bude gotova (25-30 minuta u zavisnosti od rerne) dok korica ne postane zlatkasta.

Još topla, aromatična štrudla se posipa šećerom u prahu pomešanim sa vanilom u prahu. Kada se ohladi, seče se i poslužuje.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: