Način pripreme
Za ovu ukusnu štrudlu sa kruškama, orasima i cimetom koriste se sitnije kruške.
Orasi i keksići se sitno naseckaju.
Kruške se očiste od drški i semenki i naseckaju se ili izrendaju na rende. Ja sam koristila secka i za orahe, keksiće i kruške tako što sam prvo samlela keksiće i orahe, a kada sam ih prebacila u posudu samlela sam i kruške u secku. Na ovaj način se štedi dosta vremena.
Maslac i ulje se pomešaju tako što se zagrevaju na ringli u odgovarajućoj posudi.
Rerna se unapred zagreva na 180 °C sa uključenim ventilatorom.
Svaka kora se širi, premazuje se smesom od maslaca i u jedan kraj se stavljaju po 3 supene kašike krušaka, posipa se sa po 1 kašičicom cimeta po ukusu, 1 supenom kašikom smeđeg šećera, naseckanim orasima i keksićima.
Kora se uvija u rolat i prebacuje u prethodno nauljenu tepsiju obloženu papirom za pečenjem. Tako se radi i sa ostalim korama.
Odozgo se kore premazuju maslacem i uljem i tepsija sa štrudlom se prebacuje u sredinu prethodno zagrejane rerne.
Peče se dok ne bude gotova (25-30 minuta u zavisnosti od rerne) dok korica ne postane zlatkasta.
Još topla, aromatična štrudla se posipa šećerom u prahu pomešanim sa vanilom u prahu. Kada se ohladi, seče se i poslužuje.
Neka vam je slatko!