Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Slepljeni kolači»Slatki Lincer za dan zaljubljenih

Slatki Lincer za dan zaljubljenih

ZoriZori
Guru
8932865k
Slatki Lincer za dan zaljubljenih
Fotografije: Zori
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
43 min.
Porcije
6
"Kolačići Linceri za dan zaljubljenih - jedite ukusno i volite se!"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 150 g, meki
  • šećer u prahu - 50 g
  • bademi - 150 g, prethodno ispečeni i samleveni
  • brašno - 150 g
  • vanila - 1 kesica
  • jaaj - 1 komad
  • cimet - 1/2 kašičice
  • kardamon - 1 prstohvat
  • karanfilić - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • slatko do malina - 1/2 teglice (ili džem)
  • šećer u prahu - 1/4 šolje, za posipanje
  • vanila - 1 kesica, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac, šećer u prahu, vanila i jaje se pomešaju u posudi i postepeno u njih se dodaju mleveni bademi, brašno, cimet i začini.

Pomeša se meko i elastično testo koje je upakovano u streč foliju i stavlja se u frižider na sat vremena.

Nakon toga testo za Lincere se razvija da bude debljine otprilike 4-5 mm i metalnim kalupčićem za kolačiće se seku kolačići u oblik srca ili druge po vašem ukusu. Na polovini njih se seku kružići (ja sam za rupice otvor levka za rupice).

Dobro bi bilo da se rupice seku direktno u tepsiji koja se prethodno obložena papirom za pečenje da se ne bi pokvario oblik kolačića. Isečci se sakupljaju i od njih se oblikuju novi kolačići i tako dok se testo ne potroši.

Kolačići za Dan zaljubljenih se peku u zagrejanoj rerni na 150-160°C na srednjoj rešetci sa uključenim ventilatorom otprilike 8-10 minuta.

Ispečeni kolačići Linceri se ostavljaju da se dobro ohlade, nakon čega se ovi sa rupicom posipaju pomešanim šećerom u prahu i vanilom, a cela srca se premazuju slatkom od malina ili džemom.

Nakon toga se kolačići Linceri slepljuju dva po dva i čuvaju se u kutiji tako što se između redova kolačića stavlja papir za pečenje.

Neka vam je slatko sa mojim kolačićima Lincerima za dan zaljubljenih!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: