Način pripreme
Od navedenih sastojaka sam napravila dve kore za tortu. Više volim da pravim smesu za svaku koru posebno. To znači da je 1/2 svih sastojaka za jednu koru - 2 komada, 20 g maslaca itd. Vi možete napraviti celu smesu odjednom i da podelite na dve.
Odvojte belanca od žumanaca.
U žumanca dodajte krem sir, maslac, vanilu i mutite ručno žicom. Dodajte zaslađival i ponovo putite. Dodajte bademovo i kokosovo brašno, orahe i prašak za pecivo. Mešajte još jednom. Dodajte izrendanu šargarepu bez mešanja. Ostavite tako.
Dobro umutite belanca u sneg. Dodajte ih u drugu smesu i polako i postepeno mešajte špatulom.
Ako pravite celu smesu odjednom, podelite je na dva jednaka dela.
Koristim tepsiju sa prečnikom od 20 cm. Stavite papir za pečenje i namažite ga sa malo maslaca. Sipajte smesu za jednu koru i špatulom ravnomerno rasporedite.
Svaka kora se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C otprilike 20 minuta. Moja rerna je na gas, procenite vašu.
Kada izvadite koru za našu unikatnu keto tortu, prelijte je hladnim mlekom i ostavite da se u potpunosti ohladi.
Za krem za tortu od šargarepe prvo umutite pavlaku u gusti krem. Dodajte ostale sastojke i ponovo mutite dok se dobro ne zgusti.
Sastavite tortu od šargarepe i ukrasite je po vašem ukusu.