Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Vinski kebap sa crvenim viom u multikukeru

Vinski kebap sa crvenim viom u multikukeru

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Vinski kebap sa crvenim viom u multikukeru6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Neodoljivo ukusan i omiljen vinski kebap, spremljen u multikukeru Poslužite sa kuglom pirinča i uživajte u predivnom jelu"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g, plećka
  • ulje - 5 supenih kašika
  • luk - 2 glavice
  • šargarepe - 2 komada
  • paradajz - 200 g, konzervisan
  • crveno vino - 100 ml
  • so
  • crni biber
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • brašno - 2 supene kašike, prepečeno
  • peršun - svež
  • lovorov list
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite meso i naseckajte ga na zalogaje. Pospite ga solju i crnim biberom po ukusu.

Takođe naseckajte luk i šargarepe.

Uključite uređaj na program brown i sipajte ulje. Na ovom programu možete kuvati sa otvorenim poklopcem.

Čim se zagreje, dodajte meso i propržite ga na nekoliko minuta.

Zatim dodajte naseckani luk i šargarepe. Dinstajte i njih dok luk ne omekša.

Dodajte paradajz i alevu papriku. Koristila sam konzervirani, oguljeni i naseckani paradajz.

Čim tečnost od paradajza ispari, dodajte crveno vino i ostavite da se krčka još nekoliko minuta.

Zatim dodajte otprilike 600 ml vruće vode i nekoliko lovorovih listova.

Isključite program brown, zatvorite poklopac uređaja i zaključajte.

Izaberite program za kuvanje pdo pritiskom i podesite tajmer na 25 minuta.

Čim istekne vreme, oslobodite pritisak i otvorite uređaj.

Umutite brašno u maloj količini vode i dodajte ga u kebap.

Ponovo uključite uređaj na program brown i ostavite da se krčka 5 minuta.

U međuvremenu prirpemite pirinač za garnirung.

Ja sam koristila pomešan pirinač sa kinoom koji se spremaju u kesi.

Skuvala sam ih prema uputstvima na pakovanju za 18 minuta u kljčaloj posoljenoj vodi.

Ovaj ukusni vinski kebap u multikukeru servirajte sa kuglom pirinča, posutog svežim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: