Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Pečena bundeva sa šećerom i cimetom

Pečena bundeva sa šećerom i cimetom

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Šegrt
5114453
Pečena bundeva sa šećerom i cimetom
Fotografije: Niki Zhelyazkova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Prefinjena i jednostavna za spremanje, pečena bundeva"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 kg
  • šećer - 2 kašike, preko svakog parčeta bundeve
  • voda - 150 ml
  • cimet - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Posula sam šećerom svako parče bundeve.

Oko 150 ml vode sam sipala u posudu za pečenje (može i bez vode, bundeva će je pustiti).

Pekla sam na najačoj temperaturi rerne oko 1 sat.

Izvadila sam je i posula sa još malo šećer + cimet preko svakog parčeta. Dopekla sam da se šećer karamelizuje.

Odvojeni sok u posudi može da se iskoristi za serviranje pečene bundeve, tako što se prelije.

Pečena bundeva sa šećerom i cimetom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: