Način pripreme
Prvo pripremite krem tako što za taj cilj rastvorite skrob sa malo mleka u odgovarajućoj kaseroli.
Dodajte i ostale sastojke i mešajte pomoću metalne žice za mućenje. Stavite na zagrejanu ringlu i neprestano mešajte dok ne provri.
Kuvajte mlečni krem dok se ne zgusne - otprilike 5 minuta nakon čega isključite.
Ogulite jabuke i isecite ih na male komadiće. Nakon toga ih ispržite u tiganju sa maslacem dok ne omekšaju. Dodajte smeđi šećer i mešajte dok se ne karamelizuje.
Dodajte suvo grožđe koje ste prethodno potopili na nekoliko sati u rum, sipajte i 1 malu kašičicu njega. Čim alkohol ispari, isključite ringlu.
Ostavite jabuke sa strane da se blago ohlade.
U međuvremenu izvadite lisnato testo iz frižidera i isecite srca. Na svaki stavite krem, a na njega - karamelizovane jabuke.
Svako srce zatvorite drugim i poređajte u tepsiju sa papirom za pečenje.
Namažite ih umućenim žumancem s malo ulja i svežim mlekom.
Pecite lisnato testo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo. Ohladite slatka srca i pospite ih šećerom u prahu nakon čega ih servirajte.
Lisnato testo sa domaćim kremom i jabukama je gotovo.