Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća supa sa kinoom

Pileća supa sa kinoom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pileća supa sa kinoom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Lagana, ukusna i aromatična supica za celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • pileći karabataci - 6 komada (ili 3 - 4 bataka)
  • kinoa - 1 šolja, raznobojna, miks
  • luk - 1 glavica
  • celer - 2 struka, sa malo listova
  • šargarepa - 2 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • peršun - 4 - 5 strukova + za posipanje pri serviranju
  • sušeno povrće - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • limun - sveže ceđen sok, za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte meso u obilnoj količini vode sa malo soli. Procedite bujone, odvojte piletinu od kostiju i iseckajte je ili iskidajte na parčiće za supu.

Zagrejte ulje u šerpi i zapržite luk, šargarepu, peršun i celer - iseckane na sitno.

Posolite i ostavite tečnost od povrća da ispari i da dobro omekša. Tada sipajte bujon i sačekajte da provri.

Kuvajte na umerenoj vatri oko 20 minuta. Ako je neophodno dolivajte bujon ili vodu.

Za to vreme operite kinou. Sipajte je u supu i kuvajte još oko 15 minuta ili dok zrnca ne nabubre.

U poslednjih pet minuta stavite meso i kuvajte sve zajedno. Dodatno začinite pileću supu solju, drugi začin nije neophodan, jedino pri serviranju možete da pospete biberom, osim sa iseckanim peršunom i sokom od limuna.

Pileća supa sa kinoom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: