Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Rolat Stefani korak po korak

Rolat Stefani korak po korak

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24699643
Rolat Stefani korak po korak
Fotografije: Valeria
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Rolat Stefani korak po korak i odmah imamo želju da ručamo dva puta"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg, od svinjskog mesa
  • jaje - 1 komad
  • začini - po ukusu
  • za nadev
  • skuvana jaja - 4 komada
  • kiseli krastavčići - bez šećera
  • crvene paprike
  • šargarepa
* merne jedinice

Način pripreme

Paprika i šargarepa se seku na tanke lente i zapeku kratko u rerni ili frajeru oko 7-10 minuta.

U rernu se stavlja posuda, pokrivena papirom za pečenje.

Mleveno meso se meša sa jajetom i začinima.

U pravougaonu posudu za pečenje se stavlja papir za pečenje. Uzima se mleveno meso i razvlači se po dnu i na gore po zidovima.

Poređaju se povrće i jaja. Odozgo se poklapa drugim delom mlevenog mesa.

Gledajte da sa strane ima dovoljno mlevenog mesa. Meni je ostalo malo mlevenog mesa i napravila sam odvojeno dva mala mafina od mlevenog mesa. Pokazala sam ih.

Pecite rolat Stefani u rerni na 180 stepeni. Moja je na gas i pečemo oko sat.

Nakon 30 minuta izvadim rolat od mlevenog mesa iz posude i stavljam ga u normalnu okruglu posudu.

Prosipam neprotrebnu tečnost, pre toga i dopečem rolat Stefani korak po korak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: