Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Banske mekike kukurine

Banske mekike kukurine

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
591112715
Banske mekike kukurine
Fotografije: Ivan Paunov
1 / 2
29/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Tradicionalni banski doručak koji ima čime da vas oduševi!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 100 g
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 2 supene kašike
  • voda - 2 supene kašike
  • so - prstohvat
  • ulje - za zapržavanje
  • šećer u prahu - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Mutimo jaje sa vodom, uljem i solju.

U etapama dodajemo i brašno i umesimo meko testo koje vraćamo u posudu. Pokrivamo ga krpom i ostavljamo sa strane na pola sata na sobnoj temperaturi. Zatim ga razvijamo u tanku koru.

Nožem sečemo ivice širine 5 cm. Pritiskamo ih po sredini kako bi zaličale na mašnice.

Kukurine pržimo u zagrejanoj masnoći na 170 stepeni dok ne dobiju zlatkastu boju. Kada su gotove, posipamo ih šećerom u prahu.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: