Način pripreme
Kvasac izmrviti i staviti u mlaku vodu, zatim dodati šećer, jednu kašičicu brašna, izmešati i ostaviti da odstoji par minuta.
Brašno usuti u odgovarajuću posudu, dodati so, mlako mleko, nadošli kvasac, ulje i zamesiti testo.
Ostaviti da odstoji pola sata prekriveno čistom kuhunjskim krpom.
Nadošlo trsto premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i razviti oklagijom u oblik pravougaonika, a zatim iseći na trake, a nakon toga svaku traku iseći na pravougaonike.
Sjediniti kiselu pavlaku i sir, a u zasebnoj činiji umutiti žumance.
Ivice jednog pravougaonika testa premazati umućenim žumancetom, a u sredinu staviti nadev od kisele pavlake i sira.
Preklopiti drugim pravougaonikom blago pritiskajući.
Pržiti mekike u zagrejanom ulju na umerenoj vatri.
Odlagati na kuhinjski papir da se ocede od viška masnoće.
Punjene mekike servirati i poslužiti.