Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Mekike»Punjene mekike

Punjene mekike

ažurirano:
VecaVeca
Šef kuhinje
7404392k10
Punjene mekike
Fotografije: Veca
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ko voli mekike, ove će obožavati."

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • voda - 150 ml
  • mleko - 150 ml
  • svež kvasac - 40 g
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 600 g
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • Za nadev
  • kisela pavlaka - 50 g
  • feta sir - 200 g
  • Za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • Za prženje
  • ulje - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac izmrviti i staviti u mlaku vodu, zatim dodati šećer, jednu kašičicu brašna, izmešati i ostaviti da odstoji par minuta.

Brašno usuti u odgovarajuću posudu, dodati so, mlako mleko, nadošli kvasac, ulje i zamesiti testo.

Ostaviti da odstoji pola sata prekriveno čistom kuhunjskim krpom.

Nadošlo trsto premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i razviti oklagijom u oblik pravougaonika, a zatim iseći na trake, a nakon toga svaku traku iseći na pravougaonike.

Sjediniti kiselu pavlaku i sir, a u zasebnoj činiji umutiti žumance.

Ivice jednog pravougaonika testa premazati umućenim žumancetom, a u sredinu staviti nadev od kisele pavlake i sira.

Preklopiti drugim pravougaonikom blago pritiskajući.

Pržiti mekike u zagrejanom ulju na umerenoj vatri.

Odlagati na kuhinjski papir da se ocede od viška masnoće.

Punjene mekike servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti