Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Pašteta od pečuraka i oraha

Pašteta od pečuraka i oraha

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pašteta od pečuraka i oraha
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Pašteta od pečuraka i oraha za direktnu konzumaciju, koja nestaje za minut rame uz rame sa brusketima"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 120 g, sveži šampinjoni
  • krem sir - 80 g
  • beli luk - 2 čena
  • orasi - 50 g
  • majonez - 50 g
  • biber - 1 prstohvat, sveže mleveni
  • mirođija - 2 prstohvata, sušena
  • so - po ukusu
  • sok od limuna - 1 - 2 kašičice
  • čeri paradajz - za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa čišćenjem pečuraka, otklanjajući panjiće i oljuštite kapice. Ne treba da perete pečurke jer će se napojiti vodom.

Stavite ih u blender zajedno sa belim lukom i orasima i dobro sameljite na parčiće.

Dodajte krem sir, majonze, so, biber, sok od limuna i prstohvat sušene mirođije.

Ponovo pasirajte paštetu od povrća dok ne dobije glatku paštetu od pečuraka. Dodatno začinite sa još aroma po vašem ukusu ako želite.

Servirajte u malim posudicama namaz od pečuraka, posipajući sa još sušene mirođije i garnirajte sa isečenim čeri paradajzom i prepečenim kriškama.

Beleška: Ova pašteta od pečuraka i oraha je pogodna samo za direktnu konzumaciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: