Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Male i velike milibrod kiflice

Male i velike milibrod kiflice

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Male i velike milibrod kiflice
Fotografije: Doni Niki
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
30
"Sa jednim testom, male i velike veoma vazdušaste kiflice, koje ne možete da prestanete da jedete"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada (2 žumanca odvojiti za mazanje)
  • so - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 300 g sa visokim sadržajem masti
  • sveže mleko - 240 ml
  • kvasac - 42 g, svež
  • šećer - 2 kašike, za aktiviranje kvasca
  • brašno - 2 kašike, za aktiviranje kvasca
  • ulje - 180 ml
  • šećer - 50 g
  • brašno - 1.150 g
  • Za nadev
  • alva
  • slatko - po želji
  • Za premazivanje
  • žumance - 2 komada
  • sveže mleko - 1 kašika
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko se zagreje i u njega se dodaju kvasac, šećer i brašno.

Ostavite oko 20 minuta da se aktivira.

Umutiti dva cela jajeta i dva belanca sa solju, dodati šećer, kiselo mleko, ulje i aktiviranu smesu sa kvascem.

Prosejte brašno i dodajte ga u porcijama dok ne dobijete glatko i elastično testo za kiflice. Odozgo premažite uljem i pokrijte folijom na 50-60 minuta.

Testo se podeli na 4 loptice, razvalja u koru i iseče na trouglove - ja sam jednu koru presekla na 8 - za male kiflice, a ostatak na 4 trougla za veće kiflice.

Na široki deo stavlja se džem ili halva i uvija u kiflicu.

Ređaju se u pleh obložen papirom za pečenje, premažite kiflice umućenim žumancem i pospite šećerom.

Ostavljaju se 20 minuta u rerni zagrejanoj na 50 stepeni, nakon čega se rerna zagreva na 180 stepeni i kiflice se peku dok ne budu gotove, a biće vazdušaste i male i velike milibrot kiflice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: