Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pogača»Posna pogača sa susamom

Posna pogača sa susamom

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Posna pogača sa susamom
Fotografije: Veca
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
85 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
5
"Ukusna i mekana čak i sutradan, ako ostane, naravno"

Potrebni sastojci

  • svež kvasac - 42 g
  • ulje - 100 ml
  • voda - 400 ml
  • so - 2 kašičice
  • šećer - 3 kašičice
  • brašno - 750 g
  • Za premazivanje i posipanje
  • susam - po potrebi
  • ulje - po potrebi
  • posni margarin - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

U dublju posudu usuti mlaku vodu, dodati izmrvljen kvasac, dve kašike brašna, šećer, izmešati i ostaviti da odstoji desetak minuta.

U nadošli kvasac dodati pet kašika brašna, so i izmešati te dodati ulje, pa opet izmešati.

Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo, pa testo premazati uljem.

Prekriti providnom prianjajućm folijom i ostaviti da odstoji pola sata.

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na dvadeset delova.

Od svakog dela testa oblikovati jufkice i ređati ih u uljem podmazanu tepsiju.

Pripremljenu pogaču premazati uljem, posuti susamom i ostaviti da odstoji pola sata.

Rernu zagrejati na 200 stepeni i pogaču peći 25 minuta.

Pečenu pogaču izvaditi iz rerne, odmah je premazati otopljenim margarinom i ostaviti da se prohladi.

Posnu pogaču sa susamom izručiti iz tepsije i poslužiti.

Savet: Probajte, veoma je mekana i ukusna čak i sutradan. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: