Način pripreme
U dublju posudu usuti mlaku vodu, dodati izmrvljen kvasac, dve kašike brašna, šećer, izmešati i ostaviti da odstoji desetak minuta.
U nadošli kvasac dodati pet kašika brašna, so i izmešati te dodati ulje, pa opet izmešati.
Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo, pa testo premazati uljem.
Prekriti providnom prianjajućm folijom i ostaviti da odstoji pola sata.
Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na dvadeset delova.
Od svakog dela testa oblikovati jufkice i ređati ih u uljem podmazanu tepsiju.
Pripremljenu pogaču premazati uljem, posuti susamom i ostaviti da odstoji pola sata.
Rernu zagrejati na 200 stepeni i pogaču peći 25 minuta.
Pečenu pogaču izvaditi iz rerne, odmah je premazati otopljenim margarinom i ostaviti da se prohladi.
Posnu pogaču sa susamom izručiti iz tepsije i poslužiti.
Savet: Probajte, veoma je mekana i ukusna čak i sutradan. Prijatno!