Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Bombone»Anko - slatka pasta od crvenog pasulja

Anko - slatka pasta od crvenog pasulja

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Anko - slatka pasta od crvenog pasulja
Fotografije: Juliya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
12
"Želite posni desert samo sa 3 proizvoda, od kojih je jedan voda - Slatke Anko loptice su vaša poslastica"

Potrebni sastojci

  • crveni pasulj - 1 šolja
  • šećer - 4 supene kašike
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Namočite crveni pasulj na jednu noć u hladnoj vodi.

Ujutru pasulj zalijte svežom vodom i kuvajte dok skroz ne omekša (otprilike 1.5 sat). Ocedite tečnost u posebnu posudu.

Još vruć pasulj pasirajte u blenderu. Ako je pire od pasulja suv, dodajte malu tečnost pasulja.

Pire prebacite u šerpu, dodajte šećer, dobro izmešajte i kuvajte na tihoj vatri 10-15 minuta. Za vreme kuvanja neprestano mešajte da pire ne bi izgoreo.

Gotova masa će postati tamno smeđa ili kestenjaste boje i počeće da se slepljuje.

Pasulj od paste ohladite i uvijte je u nekoliko lopti (od ove količine se dobija 12 komada).

Sada možete početi da kuvate deserte kao što su diafuki, jokan, dorajaki i mnogi drugi.

Gotova slatka pasta od crvenog pasulja Anko može da se čuva u frižideru od 2 do 3 dana.

Za duže čuvanje, stavite je u zamrzivač tako što je uvijete u foliju ili stavite pastu u plastičnu posudu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: