Način pripreme
Ogulimo krompir i naseckamo ga na kolutiće.
Dodajemo himalajsku so i dobro izmešamo.
Uzimamo tepsiju, stavljamo papir za pečenje i počinjemo da ređamo krompir.
Dobro zalivamo uljem i stavljamo u rernu na otprilike 30 minuta.
Luk i paprike seckamo na ne mnogo krupne komade.
U tiganju zagrevmo ulje i u njega dodajemo luk.
Ostavljamo da se dinsta i nakon toga stavljamo paprike. Dobro izmešamo.
Nakon 10 minuta dodajemo i naseckano pileće meso.
U sve ovo dodajemo i začine po vašem izboru.
Ponovo izmešamo dodajući i paradajz pire i izmešamo.
Počinjemo da pripremamo sos. U kaseroli istopimo maslac u njega dodajemo i brašno. Tako pržimo 1, 2 minutu tako što postepeno sipamo mleko uz neprestano mešanje. Treba da se neprestano meša da se Bešamel ne bi pretvorio u grudvice.
Kuvamo dok se sam sos ne zgusti.
U njega dodajemo himalajsu so i crni biber i skidamo sa vatre.
Uzimamo tepsiju u koju ćemo ređati zapečeno jelo sa krompirom i počinjemo da ređamo ispečeni krompir koji smo prethodno odvojili na dva jednaka dela.
Kada poređamo prvi sloj, na njega sipamo pileću smesu.
Na piletinu sipamo i sos, a na njega ređamo i krompir koji smo ostavili,
Odozgo zapečeno jelo sa piletinom posipamo izrendanim kačkavaljem i stavljamo u prethodno zagrejanoj rerni da se peče.
Zapečeno jelo sa piletom i krompirom pečemo otprilike 30 minuta.