Način pripreme
Operite crni pirinač i skuvajte ga dok ne bude gotov u vodi zajeno sa đumbirom, kardamonom, koricama limuna, korijanderom i malo soli.
Nakon što je gotov, ocedite ga od preostale vode (ako je ima) i otklonite aromatizujuće sastojke (koru limuna. đumbir, kardamon i korijander). Začinite sokom od polovine limuna, maslinovim uljem i sa još soli, ako je neophodno.
Za lososa:
Operite i osušite dobro filete lososa. Ako imaju kožu, odstranite je odgovarjućim nožem i sklonite kosti ako ih ima.
Utrljajte sa obe strane ribe na pola presečen čen belog luka i blago posolite.
Ispecite lososa na jako zagrejanom tiganju, namazanom maslinovim uljem.
Servirajte crni pirinač sa ukusnim i sočnim filetima ribe lososa na tiganju. Za garniranje možete da koristite kriške limuna i malo majoneza.
Prijatno uz crni carski pirinač sa lososom!