Način pripreme
Da biste napravili ove rolate od tikvica potrebno je da isečete tikvice na trakice po dužini. Nakon toga pospite sa malo soli i stavite u đevđir da se ocede.
Dok se to ne desi pripremite sos od paradajza.
Koristila sam konzervisan, oljušten i sitno iseckan paradajz, pošto sada nije sezona ukusnog paradajza.
Ugrejte ulje i dinstajte luk, sitno iseckan i krupnije izrendanu šargarepu.
Čim omekša dodajte paradajz i kuvajte sos na tihoj vatri dok se ne zgusne.
Nije potrebno da bude previše gustt, pošto će se peći u rerni i tamo će dodatno da se zgusne.
Na kraju dodajte beli luk, so i biber po ukusu, kašičicu šećera i sitno iseckane sveže listove bosiljka.
Prebacite sos u pleh u kojem ćete peći jelo i počnite sa pravljenjem rolata od tikvica.
Prvo napravite nadev, pomešajte sitan sir, mrvljeni sir, 1 jaje, so, biber i sitno iseckan peršun i mirođiju.
Dobro promešajte, nakon toga oblikujte rolate, stavite po dužini od nadeva na svaku traku od tikvice i uvijte u rolat.
Poređajte rolate od tikvica u pleh preko paradajz sosa i pritisnite ih malo u paradajz sos.
Nakon toga namažite preostalim nadevom.
Na kraju pospote sočne rolate rendanim Grana Padanom i stavite da se peku u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, dok ne dobiju zlatnu koricu.
Umesto grana padano možete koristiti kačkavalj, mocarelu ili parmezan, po ukusu ili u zavisnosti šta imate.
Prijatno sa ovim savršenim rolatima od tikvica u paradajz sosu!