Način pripreme
U šerpi zagrejte maslinovo ulje i maslac na srednje visokoj temperaturi. Dodajte prethodno isečeno pileće meso.
Ja sam koristila meso od pilećih bataka. Mešajte dok ne bude skoro gotovo i tada dodajte na sitno isečen luk, šargarepe i celer.
Kuva se dok luk na postane prozračan, nakon čega se dodaju istucani čenovi belog luka.
Dodajte brašno rastvoreno u malo vode u piletinu i povrće i mešajte nekoliko minuta, da nestane ukus sirovog brašna.
Nakon toga u šerpu sipajte pileći bujon (topli). Nakon što čorba provri začinite solju i suvom majčinom dušicom. Dodajte njoke od krompira i ostavite pileću čorbu da se krčka na ringli oko deset minuta.
Na kraju isecite svež spanać i dodajte ga u čorbu. Mešajte dok spanać ne omekša i sipajte pavlaku. Servirajte čorbu sa spanaćem toplu i uživajte.
Beleška: U originalnom receptu za pileću čorbu sa krompir njokama količina brašna i pavlake je dupla i sama čorba je duplo gušća.