Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća čorba sa njokama od krompira

Pileća čorba sa njokama od krompira

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Pileća čorba sa njokama od krompira
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Servirajte pileću čorbu sa njokama od krompira toplu i uživajte."

Potrebni sastojci

  • maslac - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • pileći bataci - 300 g, meso ili drugo
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - 2 kašike
  • pileći bujon - 6 šolja
  • sušena majčina dušica - 1/2 kašičice
  • so
  • biber - 1/4 kašičice
  • njoke od krompira - 400 g
  • spanać - 100 g
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi zagrejte maslinovo ulje i maslac na srednje visokoj temperaturi. Dodajte prethodno isečeno pileće meso.

Ja sam koristila meso od pilećih bataka. Mešajte dok ne bude skoro gotovo i tada dodajte na sitno isečen luk, šargarepe i celer.

Kuva se dok luk na postane prozračan, nakon čega se dodaju istucani čenovi belog luka.

Dodajte brašno rastvoreno u malo vode u piletinu i povrće i mešajte nekoliko minuta, da nestane ukus sirovog brašna.

Nakon toga u šerpu sipajte pileći bujon (topli). Nakon što čorba provri začinite solju i suvom majčinom dušicom. Dodajte njoke od krompira i ostavite pileću čorbu da se krčka na ringli oko deset minuta.

Na kraju isecite svež spanać i dodajte ga u čorbu. Mešajte dok spanać ne omekša i sipajte pavlaku. Servirajte čorbu sa spanaćem toplu i uživajte.

Beleška: U originalnom receptu za pileću čorbu sa krompir njokama količina brašna i pavlake je dupla i sama čorba je duplo gušća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: