Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Patišpanj rolat sa jagodama

Patišpanj rolat sa jagodama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Patišpanj rolat sa jagodama6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Ako raj postoji, tamo sigurno serviraju po 3 puta dnevno ovaj rolat."

Potrebni sastojci

  • patišpanj kora
  • jaja - 4 komada, L
  • šećer - 100 g +20 za posipanje
  • brašno - 100 g
  • vanila - 0, 2
  • za nadev
  • jagode - 350 g
  • šećer - 120 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za nadev od slatka od jagoda, operite jagode i isecite na krugove. Sipajte u njih šećer i jednu-dve kašike vode. Stavite na vatru i kuvajte slatko dok se ne zgusne. Ostavite da se hladi i počnite da pripremate koru za rolat.

Razbijte jaja u metalnu posudu i sipajte u njih šećer i vanilu. Stavite posudu u odgovarajuću šerpu sa vodom i stavite na vatru. Mutite na pari na slaboj temperaturi u trajanju od 4 minuta (temperatura ne treba da prelazi 40 stepeni).

Skinite sa vatre posudu na pari i nastavite da mutite još 6 minuta bez toplote. Treba da dobijete gustu i mekanu smesu.

Prosejte brašno u nju u delovima i mešajte spatulom dok se ne integriše.

Sipajte patišpanj smesu u veliki pleh prečnika 30/40 cm. Prethodno obložen papirom za pečenje. Poravnajte dobro u tankom sloju i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni.

Pecite 10 minuta.

Raširite kuhinjsku krpu na radnu površinu i pospite sa oko 20 g kristal šećera.

Izvadite patišpanj koru iz rerne i okrenite na šećer. Odlepite papir pažljio i uvijte u rolat od kraćeg dela. Ostavite tako da stoji 15 minuta.

Nakon što se slatki rolat ohladi, odvijte ga i obilno namažite slatkom od jagoda. Ako želite da nadev postane sočnij pre toga moežte namazati poslastičarskim kremom, šlagom, maskarponeom ili šta imate pri ruci. Lep je i samo sa slatkom.

Nakon što namažete ravnomerno, ponovo uijte patišpanj rolat. Servirajte sa isečenim svežim jagodama i pavlakom (po želji).

Neka vam je slatko sa patišpanj rolatom sa jagodama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: