Način pripreme
Zamesi se testo od nabrojanih sastojaka i drži se 30 minuta u frižideru, uvijeno svežom folijom.
Očišćene jabuke se iseku na parčiće. Stavljaju se u posudu za pečenje, posipaju se šećerom, dodaje se maslac i kora limuna + rum i zapeku se dok ne omekšaju u rerni. Izvade se i dodaju se koštunjavo voće i suvo grožđe. Ostavlja se da se ohladi.
Pakovanje pudinga se sipa u posudu, dodaje se jaje i meša se žičanom mutilicom. Dodaje se pavlaka, sveže mleko i šećer. Može i da se radi na manjoj brzini miksera ili da se promeša dobro špatulom dok ne postane homogeno.
Pokriva se dno kalupa za tortu papirom. Od testa se uzima 2/3 i preko brašna ili direktno na papiru se razvija u veličinu kalupa. Stavlja se, a od drugog testa se prave fitilji i zalepe se po stranicama kalupa, da se formira visoka ivica. Viljuškom se izbuši testo.
Sipaju se jabuke preko resta i raspoređuju se ravnomerno, a preko njih se sipa napavljeni krem.
Peče se na 170 stepeno oko 35-40 minuta, U sredini krem treba da je elastičan i da se ne prepeče. Kolač se ohladi i servira se.
PS: Testo je veoma mekano i zato može da se razvije samo na površini dobro posutoj brašnom.