Način pripreme
Oljuštite slatki krompir i isecite ga na debele kriške. Potrebno vam je ukupno 6 kolutova, po tri za svaki komad francuskog kozjeg sira.
Povrće skuvajte u malo posoljenoj vodi dok ne omekša (ali kolutovi treba da ostanu celi, a da se ne polome, pa ih nemojte prekuvati).
Dobro ocedite i ostavite da se krompir ohladi da se stegne.
Zagrejte tiganj na jakoj vatri i dodajte pola maslaca. Ispecite kriške slatkog krompira sa obe strane da dobiju ukusan ten.
Kada ih okrenete, premažite ih preostalim maslacem da ga upiju, a ne da ostane u tiganju, da ne zagori.
Izvadite i podelite po tri koluta pečenog slatkog krompira u dva tanjira. Pospite sa malo soli.
Tiganj obrišite kuhinjskim papirom i pecite kozji sir do blago zlatne boje, stavljajući orahe sa strane.
Izvadite, stavite sir na batat, pospite susamom i medom. Na vrh stavite pola oraha i poslužite toplo predjelo.
Slatki krompir sa kozjim sirom je užitak za svakog gurmana.