Način pripreme
Proso operite i kuvajte oko 20 minuta u vodi u odnosu 1:3 (pridržavajte se uputstva na pakovanju).
Dobro ga ocedite i ostavite da se ohladi.
Očistite, oljuštite i iseckajte avokado i mladi beli luk. Stavite u posudu, dodajte kuvani i ohlađeni proso i začinite solju, sušenim korijanderom, sokom i koricom 1 limete i ekstra devičanskim maslinovim uljem.
Lagano mešajte da se sve sjedini a da se komadići avokada ne lome što je više moguće.
Filete orade posolite i pospite crnim ili belim biberom.
Zagrejte tiganj sa malo maslinovog ulja na srednjoj do jakoj vatri i pržite ribu na tiganju do zlatno smeđe boje sa obe strane (prvo kožu).
Poslužite filete preko kanapea od svežeg prosa i avokada i ukrasite sa još kriški limete koje ćete iscediti preko ribe (opciono).
Prijatno uz ovu jedinstvenu oradu na kanapeu od prosa i avokada.