Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Orada na kanapeu od prosa i avokada

Orada na kanapeu od prosa i avokada

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Orada na kanapeu od prosa i avokada
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
28 min.
Ukupno
43 min.
Porcije
2
"Večera iznenađenja uz ovu oradu na kanapeu od prosa i avokada - zdrava i ukusna ponuda za srećne ljude"

Potrebni sastojci

  • orada - 2 velika filea
  • proso - 1/2 šolje
  • limeta - 2 komada
  • avokado - 2 komada (srednja veličina)
  • mladi beli luk - 2 velika struka
  • korijander - 1 kašika, osušeni listovi
  • crni biber - 2 prstohvata, sveže mleveni
  • maslinovo ulje - 60 ml ili po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Proso operite i kuvajte oko 20 minuta u vodi u odnosu 1:3 (pridržavajte se uputstva na pakovanju).

Dobro ga ocedite i ostavite da se ohladi.

Očistite, oljuštite i iseckajte avokado i mladi beli luk. Stavite u posudu, dodajte kuvani i ohlađeni proso i začinite solju, sušenim korijanderom, sokom i koricom 1 limete i ekstra devičanskim maslinovim uljem.

Lagano mešajte da se sve sjedini a da se komadići avokada ne lome što je više moguće.

Filete orade posolite i pospite crnim ili belim biberom.

Zagrejte tiganj sa malo maslinovog ulja na srednjoj do jakoj vatri i pržite ribu na tiganju do zlatno smeđe boje sa obe strane (prvo kožu).

Poslužite filete preko kanapea od svežeg prosa i avokada i ukrasite sa još kriški limete koje ćete iscediti preko ribe (opciono).

Prijatno uz ovu jedinstvenu oradu na kanapeu od prosa i avokada.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti