Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa spanaćem i mlevenim mesom

Lazanja sa spanaćem i mlevenim mesom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8963263k
Lazanja sa spanaćem i mlevenim mesom
Fotografije: Albena Asenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Ovaj perfekcionizam od kora za lazanju, bešamel sosa, mlevenog mesa i spanaća je vredan nagrade Prijatno svima uz ovu lazanju od mlevenogmesa i spanaća"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju
  • kačkavalj - 300 g rendan
  • Za nadev
  • ulje - 5 kašika
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • mleveno meso - 400 g
  • spanać - 250 g možei zamrznuti
  • paradajz pasta - 3 kašike
  • paradajz - 2/3 šolje, pasiran
  • so
  • origano - 1 kašika, suv
  • bosiljak - 1 kašika, suv
  • biber
  • Za bešamel sos
  • kravlji maslac - 50 g
  • brašno - 3 kašike
  • sveže mleko - 750 ml
  • so
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite dve vrste sosa za lazanje.

Za mleveno meso i sos od spanaća prvo u tiganju na zagrejanom ulju prodinstajte sitno seckani luk i šargarepu. Nakon što omekšaju, dodajte sitno iseckani čen belog luka, a nešto kasnije i mleveno meso.

Mešajte dok mleveno meso ne postane mrvljivo, dodajte opran i seckani spanać.

Kuvajte dok spanać ne isprži i smežura, pa dodajte paradajz pire rastvoren u malo vode i pasirani paradajz (možete i konzervirani).

Sos se začini solju, suvim origanom, suvim bosiljkom i mlevenim crnim biberom.

Kada provri i malo se zgusne, skinite ga sa ringle i na njegovo mesto se stavi lonac sa kravljim maslacem.

U zagrejani maslac dodaju se tri kašike brašna. Kuva se na nižoj temperaturi na šporetu da brašno ne izgori.

Kada brašno postane blago zlatne boje, sipajte sveže mleko u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Kuvajte sos dok se ne zgusne, povremeno mešajući. Na kraju začinite solju i muskatnim oraščićem u prahu.

U pleh poređati red kora za lazanju. Prelivaju se bešamel sosom, zatim mlevenim mesom i sosom od spanaća i na kraju posipaju rendanim kačkavaljem.

Na ovaj način se smenjuju slojevi dok se ne potroše proizvodi za lazanju od mlevenog mesa.

Na kraju, lazanju sa spanaćem i mlevenim mesom završimo bešamel sosom i rendanim kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: