Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Baklava sa eritritolom

Baklava sa eritritolom

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
11220392
Baklava sa eritritolom
Fotografije: Veronika Mihailova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Baklava sa eritritolom biće najsočnija i najukusnija ako odstoji preko noći. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • kore za baklavu - 1 pakovanje
  • orasi - 200 g
  • kravlji maslac - 125 g
  • običan keks - 1/2 pakovanja
  • voda - 500 ml
  • eritritol - 200 g
  • vanila - 3 komada, prah
  • limunova kora - od 1 limuna
  • cimet - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Uz pomoć seckalice sameljite orahe zajedno sa keksom, ali ne u prah, ostavljajući male komadiće.

Rastopite maslac i ostavite ga nekoliko minuta. Nakon toga počinjete da ređate baklavu. Pripremite odgovarajuću tepsiju i nauljite njeno dno.

Svaki list kore premažite sa malo otopljenog maslaca, a kada poređate polovinu kora, stavite polovinu fila od oraha i keksa.

Sledeće kore poređati, svaki list premazati maslacem, staviti preostali fil i prekrijte sve poslednjim listom ili dva od kora.

Baklavu isecite i pecite na 160 stepeni sa ventilatorom na srednjoj rešetki u rerni.

Pustite da se potpuno ohladi.

Počnite da pravite sirup, za ovo će vam trebati mala kaserola.

Sipajte vodu i stavite je na šporet.

Dodajte eritritol, vanilu i limunovu koricu. Po želji u sirup možete dodati cimet.

Već ohlađenu baklavu preliti sirupom i ostaviti da se natopi.

Baklava sa eritritolom biće najsočnija i najukusnija ako odstoji preko noći. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: