Način pripreme
Uz pomoć seckalice sameljite orahe zajedno sa keksom, ali ne u prah, ostavljajući male komadiće.
Rastopite maslac i ostavite ga nekoliko minuta. Nakon toga počinjete da ređate baklavu. Pripremite odgovarajuću tepsiju i nauljite njeno dno.
Svaki list kore premažite sa malo otopljenog maslaca, a kada poređate polovinu kora, stavite polovinu fila od oraha i keksa.
Sledeće kore poređati, svaki list premazati maslacem, staviti preostali fil i prekrijte sve poslednjim listom ili dva od kora.
Baklavu isecite i pecite na 160 stepeni sa ventilatorom na srednjoj rešetki u rerni.
Pustite da se potpuno ohladi.
Počnite da pravite sirup, za ovo će vam trebati mala kaserola.
Sipajte vodu i stavite je na šporet.
Dodajte eritritol, vanilu i limunovu koricu. Po želji u sirup možete dodati cimet.
Već ohlađenu baklavu preliti sirupom i ostaviti da se natopi.
Baklava sa eritritolom biće najsočnija i najukusnija ako odstoji preko noći. Prijatno!