Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Mekan i ukusan čokoladni milibrot u nitima

Mekan i ukusan čokoladni milibrot u nitima

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
7011141
Mekan i ukusan čokoladni milibrot u nitima
Fotografije: Ivan Paunov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
2 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
47 min.
Porcije
8
"Slađi milibrot teško da ćete probati ovog Uskrsa A i sledećeg..."

Potrebni sastojci

  • brašno - 550 g
  • šećer - 130 g
  • jaja - 3 komada
  • pasta od vanile - 1 kašičica (može i esencija ili sveža)
  • kora limuna - 1 komad
  • kora pomorandže
  • kravlji maslac - 60 g
  • kvasac - 7 g, suvi ili 45 g svežeg
  • ulje - 20 ml (10 g za testo u početku, 10 g za kasnije)
  • konjak - 10 ml
  • sveže mleko - 200 ml
  • prirodna čokolada - 100 g
  • Za premazivanje
  • žumance - 1 komad
  • sveže mleko - 20 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Razbijte jaja u duboku posudu. Dodajte šećer i mutite mikserom.

Dodajte još i vanilu, konjak, pomorandžu i koru limuna. Takođe, mleko i 10 ml ulja.

Mutite dok se ne dobije homogena smesa. Malo po malo dodajte prosejano brašno i suvi kvasac. Umesite meko testo.

Zatim ga razvijte na radnoj površini i dodajte meki maslac i ostalih 10 ml ulja. Mesite dok se skroz ne upije.

Dobija se jedno meko i blago lepljivo testo. Vraćamo ga u posudu, pokrivamo krpom i ostavljamo na toplom da nadođe na sat vremena.

Istopimo čokoladu na vodenoj pari. Nakon sat vremena, testo delimo na dva dela. Sa jednim delom pomešamo čokoladu.

Oblikujemo pletenicu sa dva dela. Stavljamo ih u prsten bez dna, na tepsiju za pečenje sa papirm za pečenje. Ponovo pokrivamo krpom da nadođe na još 40 minuta. Premazujemo umućenim žumancem i sa 20 ml svežeg mleka.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C dok ne porumeni, stavljajući milibrot sa čokoladom na najniži nivo u rernu.

Zatim pokrivamo papirom za pečenje i pečemo još 20 minuta. Otprilike ukupno 45 minuta.

Neka vam je slatko sa mojim čokoladnim milibrotom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: