Način pripreme
Danas sam odlučila da isprobam recept Valje Angelove za milibrot po starom receptu, sjajan je!
Svi sastojci moraju biti na sobnoj temepraturi.
Mesi se na standardan način - prvo se istopi kvasac u malo svežeg mleka kog ste zagrejali, zajedno sa šećerom i prstohvatom brašna.
Kada se aktivira, dodaje se u prosejano brašno i sa ostalim sastojcima se mesi testo.
Kada se mesi testo za milibrot, ne stavlja se sva masnoća. Stavljaju se samo 2 supene kašike obe masnoće.
Kada se umesi, ostavlja se na 20 minuta da se odmori, nakon toga se stavlja ostala masnoća, tako što se stavlja malo po malo i mesi se tako što se rasteže u jednom smeru.
Lično ja sam ga mesila 20 minuta dok se masnoća nije potrošila.
Testo postaje meko i elastično. Ostavljamo ga udvostruči svoju zapreminu.
Kod mene je to trajalo sat vremena. Domaći milibrot oblikujete po vašoj želji.
Maže se belancem i posipa se šećerom.
Peče se na 160°C dok ne bude gotov milibrot po starom receptu sa svinjskom mašću.