Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Milibort po starom receptu sa svinjskom mašću

Milibort po starom receptu sa svinjskom mašću

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Milibort po starom receptu sa svinjskom mašću
Fotografije: Liudmila
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Danas sam odlučila da isprobam recept Valje Angelove za milibrot po starom receptu, sjajan je!"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 450 ml
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 200 g
  • svinjska mast - 75 g
  • ulje - 75 ml
  • sveži kvasac - 42 g
  • so - prstohvat
  • vanila - 2 komada
  • limun - 1 komad
  • mahlep - 1 kašičica
  • brašno - 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Danas sam odlučila da isprobam recept Valje Angelove za milibrot po starom receptu, sjajan je!

Svi sastojci moraju biti na sobnoj temepraturi.

Mesi se na standardan način - prvo se istopi kvasac u malo svežeg mleka kog ste zagrejali, zajedno sa šećerom i prstohvatom brašna.

Kada se aktivira, dodaje se u prosejano brašno i sa ostalim sastojcima se mesi testo.

Kada se mesi testo za milibrot, ne stavlja se sva masnoća. Stavljaju se samo 2 supene kašike obe masnoće.

Kada se umesi, ostavlja se na 20 minuta da se odmori, nakon toga se stavlja ostala masnoća, tako što se stavlja malo po malo i mesi se tako što se rasteže u jednom smeru.

Lično ja sam ga mesila 20 minuta dok se masnoća nije potrošila.

Testo postaje meko i elastično. Ostavljamo ga udvostruči svoju zapreminu.

Kod mene je to trajalo sat vremena. Domaći milibrot oblikujete po vašoj želji.

Maže se belancem i posipa se šećerom.

Peče se na 160°C dok ne bude gotov milibrot po starom receptu sa svinjskom mašću.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: