Način pripreme
U duboku posudu stavljamo šećer i brašno, po jednu supenu kašiku i kvasac.
U njih dodajemo mleko i lagano mutimo pokrivajući krpom i ostavljamo da se kvasac aktivira.
Uzimamo drugu posudu, dodajemo jaja, šećer, vanilu, polovinu maslaca i zaslađivač.
Sve ovo dobro umutimo žicom za mućenje.
Prosejemo brašno ostavljajući 50 g sa strane i dodaćemo ih posle.
U brašno sipamo već aktivirani kvasac, smesu od jaja i izrendanu koru.
Dobro izmešamo špatulom, zatim dodajemo drugih 50 g brašna.
Prebacujemo testo na radnu površinu i počinjemo da mesimo.
Za vreme mešenja dodajemo ostali maslac raspoređujući samo testo, mažemo i poklopimo nekoliko puta.
To tako radimo dok ne upije masnoću.
Sam maslac dodajemo po 4, 5 puta.
Testo je gotovo, stavljamo ga u posudu ili činiju, dobro uvijamo nečim i ostavljamo da nadođe.
Vadimo nadošlo testo i premesimo ga tako što od njega otkidamo po otprilike 80 g.
Milibrot testo smo rasporedili na loptice po 80 g svaka od njih.
Uzimamo svaku lopticu i počinjemo da razvlačimo rukama.
Oblikujemo dugačak i uzak pravougaonik na koji stavljamo nadev po dužini.
Nadev može biti bilo koji, zavisi od vašeg ukusa.
Uvijamo krajeve i oblikujemo dugačak fitilj, nakon čega ga delimo na dva dela.
Uvijamo svaki deo, posle sakupljamo gornje krajeve oba fitilja i ispletemo ih.
Kada smo ih ispleli, milibrot mafine uvijamo u puža.
Uzimamo posudicu za krem karamel, ja sam koristila njih, premazujemo ih maslacem i stavljamo milibrote.
Ostavljamo sa strane da nadođu.
Kada su dobro nadošli, premazujemo belancem i posipamo šećerom.
Ja sam odozgo na domaće milibrote stavila i orahe.
Ređamo posudicu u tepsiju, stavljamo u rernu i pečemo vazdušaste milibrot mafine u nitima na 160°C dok ne budu gotovi.