Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Milibrot»Vazdušasti milibrot mafini u nitima

Vazdušasti milibrot mafini u nitima

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Vazdušasti milibrot mafini u nitima
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
14
"Vazdušasti milibrot mafini u nitima su savršena porcija milibrota za Uskrs"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • belanca - za premazivanje
  • maslac - 100 ml
  • limun - 1 komad, kora
  • vanila - 1 komad
  • šećer - 150 g
  • zaslađivač - 2 supene kašike
  • brašno - 600 g, za pitu
  • sveže mleko - 150 ml, toplo
  • svež kvasac - 21 g ili 1/2 komada
  • za nadev
  • slatko od borovnica
  • orasi
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu stavljamo šećer i brašno, po jednu supenu kašiku i kvasac.

U njih dodajemo mleko i lagano mutimo pokrivajući krpom i ostavljamo da se kvasac aktivira.

Uzimamo drugu posudu, dodajemo jaja, šećer, vanilu, polovinu maslaca i zaslađivač.

Sve ovo dobro umutimo žicom za mućenje.

Prosejemo brašno ostavljajući 50 g sa strane i dodaćemo ih posle.

U brašno sipamo već aktivirani kvasac, smesu od jaja i izrendanu koru.

Dobro izmešamo špatulom, zatim dodajemo drugih 50 g brašna.

Prebacujemo testo na radnu površinu i počinjemo da mesimo.

Za vreme mešenja dodajemo ostali maslac raspoređujući samo testo, mažemo i poklopimo nekoliko puta.

To tako radimo dok ne upije masnoću.

Sam maslac dodajemo po 4, 5 puta.

Testo je gotovo, stavljamo ga u posudu ili činiju, dobro uvijamo nečim i ostavljamo da nadođe.

Vadimo nadošlo testo i premesimo ga tako što od njega otkidamo po otprilike 80 g.

Milibrot testo smo rasporedili na loptice po 80 g svaka od njih.

Uzimamo svaku lopticu i počinjemo da razvlačimo rukama.

Oblikujemo dugačak i uzak pravougaonik na koji stavljamo nadev po dužini.

Nadev može biti bilo koji, zavisi od vašeg ukusa.

Uvijamo krajeve i oblikujemo dugačak fitilj, nakon čega ga delimo na dva dela.

Uvijamo svaki deo, posle sakupljamo gornje krajeve oba fitilja i ispletemo ih.

Kada smo ih ispleli, milibrot mafine uvijamo u puža.

Uzimamo posudicu za krem karamel, ja sam koristila njih, premazujemo ih maslacem i stavljamo milibrote.

Ostavljamo sa strane da nadođu.

Kada su dobro nadošli, premazujemo belancem i posipamo šećerom.

Ja sam odozgo na domaće milibrote stavila i orahe.

Ređamo posudicu u tepsiju, stavljamo u rernu i pečemo vazdušaste milibrot mafine u nitima na 160°C dok ne budu gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: