Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Baba Cecin kolač

Baba Cecin kolač

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Baba Cecin kolač
Fotografije: N.Akifova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Baba uvek zna kako da umesi najukusniji i vazdušast kolač"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 200 g
  • pomorandže - 1 komad, sok se koristi (dobija se otprilike pola čaše) i kora se izrenda
  • ulje - 70 ml
  • mlaka voda - 200 ml
  • kakao - 2 supene kašike
  • mleveni orasi - 3 supene kašike
  • prosejano brašno - 350 g
  • vanila - 1 komad (0.2 g)
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • Za glazuru
  • čokolada - 1 komad
  • pistaći - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu se razbiju jaja, dodaje se šećer i vanila, muti se miskerom i postepeno se dodaje mlaka voda dok se smesa ne pretvori u beli krem.

Dodaje se ulje i sok jedne pomorandže, dobro se izmeša, posle se pomešaju svi suvi sastojci - kakao, orasi, kora pomorandže, prosejano brašno i prašak za pecivo. Polako se meša drvenom kašikom.

Kalup za kolač se premazuje maslacem ili ulejm i posipa se sa malo brašna.

Kolač se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni otprilike 45 minuta (može i malo više) prema vašoj rerni, kontrolišite čačkalicom.

Odozgo prelijemo čokoladom, istopljenom na pari i posipamo pistaćem.

Baba Cecin kolač je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: