Način pripreme
Operite dobro mladi krompir ne ljušteći ga. Isecite ga na kolutove, posolite i pospite biberom po ukusu. Stavite u posudu za pečenje.
Istopite maslac i pomešajte ga sa nekoliko kašika ulja. Prelijte krompir i promešajte.
Ispecite krompir u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 30 minuta.
Za to vreme isecite luk i mirođiju na sitno. Dodajte u njih pavlaku, kiselo mleko i na sitne parčiće isečen dimljeni sir. Promešajte dobro.
Dobijenom smesom namažite ravnomerno krompir i ponovo vratite u rernu na još 15 minuta.
Nakon što se zapečeno jelo zapeče, narendajte odozgo kačkavalj. Ja preferiram da isečem na male parčiće, koje sam poređala preko pavlake.
Stavite ponovo zapečeno jelo od krompira u rernu, tek toliko da se istopi kačkavalj.
Zapečeno jelo sa mladim kormpirom i pavlakom je gotovo.