Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečurke sa pirinčem i koprivom

Pečurke sa pirinčem i koprivom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pečurke sa pirinčem i koprivom
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Servirajte ovaj posni pirinač sa kiselim mlekom za još bolji ukus. Nek vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 250 g
  • kopriva - 200 g
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • luk - 1 velika glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz pire - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • nana - 1 kašičica
  • mirođija - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke sa pirinčem i koprivom su jednostavno, ali veoma ukusno jelo. Pirinač sa pečurkama je klasika, ali sa zelenišem postaje još ukusniji predlog.

Operite koprivu obilno pod tekućom vodom, stavite je u posudu, posolite i prelijte kipućom vodom. Ostavite tako 5 minuta i procedite, sačuvajte vodu od koprive.

Operite i isecite pečurke na kriške, operite pirinač pod tekućom vodom i stavite posudu sa hladom vodom.

U duboku šerpu sipajte ulje i dodajte na sitno isečen luk i beli luk, zapržite 2-3 minuta. Dodajte isečene pečurke i dinstajte pod poklopcem, dok ne ostanu na masnoći.

Dodajte proceđene koprivu i pirinač, promešajte i sipajte u malo vode rastvoren paradajz pire zajedno sa alevom paprikom.

Sipajte vodu od koprive, dodajte začine i posolite po ukusu, kuvajte ukusno jelo na laganoj vatri dok pirinač ne bude gotov.

Gotov posni pirinač možete da servirate sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: