Način pripreme
Operemo prokelj i blanširamo ga 2-3 minuta u kipućoj slanoj vodi.
Ocedimo ga od vode i pomoću kašike odstranimo unutašnji deo.
Zagrevamo maslinovo ulje i u njemu zapržimo luk, isečen na sitno, dodajemo mlevene ćureće grudi, pirinač, jednu papriku, isečenu na sitno i začinjavamo začinima.
Zapržimo i ostavljamo smesu da se ohladi. Ovom smesom punim prokelj
Od preostale smese za punjenje pravimo kanape u namazanoj posudi za pečenje i odozgo ređamo povrće, stavljajući između njih i isečen čeri paradajz, prelivamo paradajz pireom, umućenim s vodom. Odozgo posipamo drugom paprikom, isečenom na sitno.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta.
Izvadimo iz rerne i posipamo sitno isečenom mirođijom.
Punjeni prokelj sa ćuretinom je gotov.