Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Ćuftice od tikvica sa slaninom

Ćuftice od tikvica sa slaninom

Ćuftice od tikvica sa slaninom
Fotografije: Teodora Meshterova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
26
"Možete napraviti i sos od belog luka po želji uz njih. Neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 5 komada, srednje veličine
  • svinjska slanina - 200 g
  • kačkavalj - 150 g
  • sir - 150 g
  • mladi luk - 1 veza
  • peršun - 1 veza
  • jaja - 2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 supena kašika
  • prezle - 90g za valjanje
  • kumin - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • soja sos - nekoliko kapi
* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvice i izrendajte krupnije u đevđir, ispod kojeg se nalazi posuda. Nakon što izrendate, posolite, promešajte i ostavite na bar sat vremena da se ocedi od vode.

Za to vreme isecite slaninu sitno, mladi luk očistite, operite i sitno iseckajte.

Peršun operite i sitno iseckajte. Kačkavalj i sir izrendajte fino. Sve sastojke pomešajte u posudi.

Nakon što se tikvice ocede, dodajte u preostale sastojke, lepo je dodatno da iscedite pre nego što stavite u posudu.

Pre nego što dodate jaja u posudu, razbijte jedno po jednu u malu posudu da se uverite da nema krvi po njima i da nisu pokvarena. Nakon toga začini i brašno. Sve dobro promešajte.

Pripremite papir za pečenje i uključite rernu na 180 stepeni. Prezle sipajte u posudu. Pokvašenim rukama uzmite od smese i oblikujte ćufte od tikvica, uvaljajte ih u prezle i poređajte u pleh.

Pecite dok ne dobiju zlatnu koricu. Možete napraviti i sos sa belim lukom po želji uz njih. Neka vam je slatko!

Ćuftice od tikvica sa slaninom su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: