Način pripreme
Operite tikvice i izrendajte krupnije u đevđir, ispod kojeg se nalazi posuda. Nakon što izrendate, posolite, promešajte i ostavite na bar sat vremena da se ocedi od vode.
Za to vreme isecite slaninu sitno, mladi luk očistite, operite i sitno iseckajte.
Peršun operite i sitno iseckajte. Kačkavalj i sir izrendajte fino. Sve sastojke pomešajte u posudi.
Nakon što se tikvice ocede, dodajte u preostale sastojke, lepo je dodatno da iscedite pre nego što stavite u posudu.
Pre nego što dodate jaja u posudu, razbijte jedno po jednu u malu posudu da se uverite da nema krvi po njima i da nisu pokvarena. Nakon toga začini i brašno. Sve dobro promešajte.
Pripremite papir za pečenje i uključite rernu na 180 stepeni. Prezle sipajte u posudu. Pokvašenim rukama uzmite od smese i oblikujte ćufte od tikvica, uvaljajte ih u prezle i poređajte u pleh.
Pecite dok ne dobiju zlatnu koricu. Možete napraviti i sos sa belim lukom po želji uz njih. Neka vam je slatko!
Ćuftice od tikvica sa slaninom su mnogo ukusne.