Način pripreme
Danas sam za ručak pripremio ukusan krompir sa pečurkama i arapskim ukusom.
Koristio sam mladi krompir koji sam dobro oprao bez ljuštenja.
Krompir i pečurke sam isekao na velike komade.
Na dno pleha stavim ulje, kašiku začina ras el hanut, so i biber po ukusu.
Dodao sam krompir i pečurke i dobro izmešao.
Narezao sam maslac i rasporedio ga odozgo.
Nisam dodavao vodu jer sam oprao pečurke i one će pustiti tečnost.
Tepsiju sa krompirom sam stavio u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pekao oko sat vremena.
U međuvremenu sam promešao 2 puta.
Pošto je krompir bio gotov, dok je bio još vruć, posuo sam ga sitno seckanim peršunom i 1 čenom svežeg belog luka i odmah poslužio.
Arapski začin Ras el Hanut sadrži buket začina kao što su kurkuma, đumbir, kim, piskavica, korijander, slatka i ljuta aleva paprika, piment.
Različiti regioni mešavini dodaju svoje najtipičnije začine. Postoji mnogo varijacija. Sastojci se obično peku, zatim istucaju u avanu i na kraju izmešaju.
U prevodu sa arapskog, bukvalno znači šef radnje i zapravo je najbolja kombinacija koju vlasnik prodavnice začina može da pomeša iz zaliha pri ruci.
Probajte zlatno pečeni krompir sa pečurkama.